Over mij

Welkom.

Allereerst welkom op deze website, een website waar u als mede wijnliefhebber c.q. verzamelaar informatie vindt over wijn, mijn wijnverzameling, en foto’s vindt van wijnen. Mijn naam is Roy van der Stad (04-06-1985) precies ben pas 24 jaar oud, “en jij verzameld wijn ? ?”. Ja, Iets waar veel mensen van op kijken. Zo jong en dan al wijn verzamelen iets wat je niet vaak hoort. Al vanaf jongs af aan heb ik met mijn ouders veel gereisd, vaak ook naar gebieden waar wijn gemaakt werd, zoo ook meer maals per jaar naar de omgeving langs de Moezel in Duistland waar mijn ouders wijn kochten. Natuurlijk dronk ik (nouja dronk, een slokje) toen ik klein was mee, meestal zat ik aan de overheerlijke Traubensaft (Druivensap) en was het altijd genieten in deze mooie omgeving tussen de druiven..

Op 13 jarige leeftijd kocht ik mijn eerste echte goede Champagne, een fles Pommery Brut Royal en daar is eigelijk alles mee begonnen. Ik ben mij vanaf die tijd steeds meer gaan verdiepen in goede Champagnes en kocht zo af en toe eens een fles van een bekend huis om voor sier in mijn kamer te zetten. Na een korte tijd had ik van vele huizen flessen Brut staan, nagenoeg alle Grand Marqués waren vertegenwoordigd, daarna is het een tijdje stil gebleven met de inmiddels beginnende verzameling. Op mijn 20ste ben ik opeens weer verder gegaan en me meer gaan verdiepen in goede Champagnes, eigelijk alleen het allerbeste. Zo ben ik opzoek gegaan naar prestige cuvee’s zoals Dom Perigon, Cristal en ben ik lege flessen, glazen en adviches gaan verzamelen. Al snel kwam ik in contact met iets wat een nog hogere en meer bijzondere status voor mij had ‘de Grand Cu Classe’ wijnen uit de Bordeaux het gene waar ik me nu vooral mee bezig hou om te verzamelen.

Vanaf dat moment ben ik meer gaan leren over wijn, wijn gaan aanschaffen en is het echte verzamelen begonnen. Op deze website wil ik u als bezoeker wat uitleggen (leren) over wijn, en natuurlijk mijn wijnen laten zien. Op deze manier kunt u ook met mij in contact komen als u leuke wijnen voor mij heeft, of iets van mij zou willen kopen of ruilen. Dus vindt u wat bij vader/moeder opa en oma etc in de kelder neem contact met me op.

Omdat ik op deze manier ook veel in contact kom met andere verzamelaars kan ik ook voor u opzoek gaan naar wijnen, en dat geld ook voor de Duitse Moezelwijnen want ik ga regelmatig in weekenden die kant op. Mocht u dus opzoek zijn naar een wijn, neem dan contact met mij op en ik kijk of ik het voor u kan vinden.

Ik wens u veel plezier op deze website.

Santé

Roy van der Stad

roy@topwijnen.info

Mijn Wijnen Home Foto's van mijn wijnen